Повна "Победа": Російський лоукостер може пустити на запчастини майже половину літаків через санкції

Російська локуост-авіакомпанія "Победа" скоротить авіапарк майже вдвічі. Тепер рейси будуть здійснюватися на 25 літаках Boeing 737 – 800 замість 41. "Списані" літаки пустять на запчастини для ремонту решти. Про таке рішення "Победи" йдеться у зверненні голови компанії Андрія Юрікова до співробітників, пише РБК. Справжність листа підтвердило джерело у "Побєді", запевняє видання, передають Патріоти України.

Рішення скоротити до 25 кількість літаків, що літають, необхідно, щоб закрити "потребу в запчастинах для всього флоту в майбутньому". Завдяки цьому накопиченого запасу запчастин має вистачити "до моменту відновлення втрачених логістичних ланцюжків", йдеться у листі Юрікова.

Раніше ЄС заборонив продаж Росії літаків, запчастин та обладнання. Постачання запчастин та обслуговування російських компаній призупинив і американський Boeing. Це ставить під сумнів безпеку польотів до РФ, авіакомпанії вже почали скорочувати роботу.

В цілому, як писав CNN, російська авіагалузь котиться на рівень Північної Кореї. І в цьому ключі проблему для РФ є не тільки відсутністю зв'язку з іншими країнами. Росія має найбільшу площу держави серед усіх країн світу. Тому повітряний транспорт дуже важливий для роботи місцевої економіки.

Варто знати! Як розрахувати розмір пенсії в Україні - що знадобиться та формула

неділя, 19 травень 2024, 17:28

В Україні розмір пенсії залежить від страхового стажу та заробітної плати людини. Ще у минулому році запровадили нові вимоги до стажу українців, які збираються виходити на пенсію. Згідно з вимогами, щоб вийти на пенсію у 60 років у 2024 році, потрібно ...

Українцям масово перерахують зарплати: До чого готуються роботодавці

неділя, 19 травень 2024, 12:30

Більшість українських роботодавців має намір підвищити зарплати своїм працівникам у 2024 році. Про це повідомили 72% учасників відповідного опитування. При цьому в більшості підвищення заплановано на 11-15%. Тобто, якщо працівник отримує середню зарпла...