Повний блекаут у деяких областях України можливий? Стало відомо, від чого залежатимуть відключення світла

В Україні деякі міста та навіть області можуть тимчасово залишитися без електроенергії через російські масовані обстріли енергетичної інфраструктури. Проте ситуація здебільшого залежатиме від енергетиків, які й наразі відновлюють пошкоджені об'єкти, а також від того, чи буде агресор знову завдавати такі масовані удари, передають Патріоти України.

Про це розповів у коментарі голова правління Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко. "Деякі міста можуть залишитися без води, без електроенергії, без тепла й т.д. Тому що, наприклад, вчора після російського обстрілу Харків до сьогоднішнього ранку був без тепла, але при цьому температура була плюсовою, і це було протягом 14-16 годин, то якщо така ситуація повториться і на вулиці буде -5 чи -10, то це означає, що ці будинки будуть без систем життєдіяльності", – сказав експерт.

Це може призвести до того, що жителям доведеться переїжджати в інші міста або ж у приватний сектор чи в сільську місцевість. "Тому кожен російський обстріл нас веде до того сценарію, що все ж таки деякі області можуть залишитися без електроенергії, може настати в деяких регіонах повний блекаут", – додав Попенко.

Все залежатиме від енергетиків

Як зазначив ексміністр енергетики та вугільної промисловості України Іван Плачков, ситуація надалі буде залежати перш за все від дій енергетиків, від наявності обладнання та від того, чи будуть ще удари по енергоінфраструктурі.

"Але ще одна така проблема – це фінансування. Потрібні кошти для того, щоб купувати обладнання, тож постає таке завдання – забезпечити 100% оплату за електроенергію, погасити борги. І, зрозуміло, що уряд має щось зробити, змінити навіть алгоритм енергоринку для того, щоб на розподільчі й генеруючі компанії направити більше грошей", – пояснив OBOZREVATEL колишній міністр.

Джерело: Обозреватель

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...

Євро та долар можуть зрівнятися в ціні й уже незабаром коштувати однаково: Що це означає

середа, 24 квітень 2024, 7:22

Учасники фінансового ринку вважають, що євро та долар можуть зрівнятися в ціні. Так, у Bank of America очікують, що це може статися вже за пів року. Імовірність же такого перебігу подій там оцінюють у 10% - при тому, що на початку року ринок майже не б...