"Повинні розуміти": Українцям пояснили, чому відключення світла стали тривалішими - і справа не лише в обстрілах

В Україні стали тривалішими відключення світла з кількох причин. Зокрема, вплинули на обмеження масовані обстріли об'єктів енергетики кілька днів тому. Про це розповіла заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук під час телемарафону в слоті ТСН, передають Патріоти України.

"Були атаковані об'єкти системи передачі електроенергії. Це своєю чергою теж вплинуло на загальну ситуацію. На жаль, сьогодні зберігається дефіцит. Ми продовжуємо ремонтну кампанію. Йдеться про технічне обслуговування генерувальних потужностей, щоб підготувати їх до роботи в осінньо-зимовий період", - пояснила представниця Міністерства енергетики.

Окрім того, дефіцит збільшився ще й через спекотну погоду. Гринчук прогнозує, що вже найближчим часом ситуація покращиться за умови, якщо не буде нових обстрілів.

"Ми повинні розуміти, що в холодний період може бути набагато гірше. Ситуація стане кращою, коли завершимо всі технічні роботи, технічне обслуговування, зокрема на атомних станціях, бо атомна генерація забезпечує більше половини наших потреб", - пояснила Світлана Гринчук.

Як повідомляв директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, на українців чекають дві зими з відключеннями світла. Країна житиме в умовах дефіциту електроенергії. Істотно вплинути на ситуація могло б повернення під контроль Запорізької АЕС в Енергодарі, окупованої ворогом.

Варто знати! З переказів у євро "деруть" комісію: Українцям розповіли, як платити менше

вівторок, 2 липень 2024, 7:59

Клієнтка Monobank поскаржилась, що банк зняв з неї комісію за здійснення грошового переказу в євро. При цьому чималу - 31 євро (понад 1300 грн за актуальним курсом НБУ). У самому банку визнали, що за певних умов комісія справді стягується - розповівши ...

"У серпні спливає термін...": Україна опинилася за крок до дефолту, - The Economist

вівторок, 2 липень 2024, 7:24

У серпні спливає термін боргових канікул для України за єврооблігаціями. Утримувачі єврооблігацій мають намір вимагати виплат від України і недосягнення нової угоди може загрожувати дефолтом за цими зобов’язаннями. Про це пише видання The Economist, п...