Працює менше енергоблоків: Українців просять економити "світло"

В Україні вдень 31 травня вистачає електроенергії на покриття потреб споживачів, тому відключень не планується, якщо не виникне дефіциту у вечірній час. Річ у тому, що через масові ремонти відключаються енергоблоки, а споживання вечорами сильно зростає. Тому українців просять економити "світло" з 19 до 22 щовечора. Про це повідомили в "Укренерго", передають Патріоти України.

"Через активні ремонтні кампанії на ТЕС, а також на деяких енергоблоках АЕС в енергосистемі працює менша кількість енергоблоків. Для покриття вечірнього піку споживання максимально залучаються доступні гідро- та теплоелектростанції... Через масштабність і складність заподіяних пошкоджень ремонтні роботи вимагають багато ресурсів і є тривалішими, ніж, наприклад, минулого літа", – зазначили у компанії.

При цьому в денні та вечірні години Україна змушена закуповувати невеликий обсяг електроенергії у Словаччині. Експорт електроенергії відсутній.

В "Укренерго" додали, що аварію з відключенням одразу кількох магістральних ліній 30 травня вдалося ліквідувати за лічені години. Струм встигли подати до будинків споживачів ще до настання вечірнього піку споживання.

Щоб допомогти українській енергосистемі, українців закликають дотримуватися простих правил. Зокрема, щодня:

  • переносити використання потужної техніки з 19:00-22:00 на інші години;
  • не включати кілька потужних приладів одночасно;
  • вимикати світло, виходячи із кімнати.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...