Правила нарахування пенсій в Україні: Кому за новим законом не зарахують стаж за останні 10 років

Відповідно до нових змін у законодавстві, українцям, які працювали за кордоном, спростили облік страхового стажу. Однак деяким особам до стажу можуть не зарахувати останні 10 років, повідомили у Міністерстві соціальної політики, передають Патріоти України.

Зазначається, що тепер дозволяється враховувати роки роботи за кордоном навіть без угоди про пенсійне забезпечення між Україною та іншою країною. Для підтвердження стажу достатньо надати документ із даними про періоди легальної роботи за кордоном.

Робота в країнах СНД

Законопроект №9453 виправить ситуацію, що виникла після виходу України з угоди СНД. Тепер цей стаж роботи після 1991 року буде зарахований, але заробітки та сплачені страхові внески за кордоном не враховуватимуться при розрахунку пенсії.

Урегульовано також проблему щодо людей, які переїхали з Криму. "Відтепер людині, яка переїхала з Криму, достатньо подати заяву, в якій зазначити, що вона не отримує пенсію в Криму і бажає її отримувати в України. Для розрахунку пенсії можна надати трудову книжку або пенсійну справу (якщо вона є на руках). Жодних підтверджень від Пенсійного фонду країни-агресора не потрібно", - йдеться у пояснення.

Виняток

На стаж роботи за останні 10 років обмеження буде застосовано лише до осіб, які проходили військову службу у силових структурах країни-агресора, працювали у судових чи правоохоронних органах на окупованих територіях або обіймали посади в органах влади на цих територіях.

Російський губернатор попросив у Китаю завод електроніки в обмін... на продукти

четвер, 16 травень 2024, 23:16

Губернатор Свердловської області Євген Куйвашев запропонував губернатору китайської провінції Хейлунцзян Лян Хуейлін відкрити в Єкатеринбурзі завод з виробництва мікроелектроніки. Натомість глава регіону пообіцяв відправляти до Китаю харчову продукцію ...

Україна буде жити з дефіцитом електрики наступні два роки: Експерт дав невтішний прогноз

четвер, 16 травень 2024, 18:50

Навіть якщо усунути певні пошкодження генерації, то наступні два роки українці житимуть з дефіцитом електроенергії. Таку думку висловив директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко під час брифінгу. Так, він заявив, що в Україні наявний ві...