Президентка Швейцарії оголосила суму запланованої допомоги Україні

Швейцарія надасть Україні 1,5 млрд франків (близько 1,6 млрд євро) допомоги в період з 2025 до 2028 року. Про це заявила президентка Швейцарії Віола Амхерд під час спільної пресконференції із президентом України Володимиром Зеленським, передають Патріоти України.

«Швейцарія вбачає особливий фокус на відбудові України. З точки зору Федеральної ради відбудова має стратегічне значення для стабільності континенту»,– заявила вона.

За її словами, політичним компасом відбудови слугують принципи Лугано закладені на конференції з питань відновлення України в липні 2022-го року.

«На підтримку України Швейцарія запланувала на період наступної стратегії з міжнародної співпраці з 2025 до 2028 року 1,5 млрд франків», – заявила президент Швейцарії.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Країна більше заробила, ніж витратила: Біженці з України рекордно поповнили бюджет Чехії

понеділок, 16 вересень 2024, 19:59

Протягом першого півріччя 2024 року Чехія заробила 4,4 мільярда крон завдяки податкам і страховим внескам, сплаченим українськими біженцями, що перевищило державні витрати на їх підтримку. Українські біженці стали значним джерелом доходу для чеського б...