Про що "скромно" мовчить безсоромна кремлівська пропаганда: Інфляція у Росії перевищила зростання цін в Україні

Річна інфляція в Росії встановила новий рекорд - 6,99%. Лише за перший тиждень листопада індекс споживчих цін підскочив на 0,42%.

Інфляція у Росії за підсумками жовтня прискорилась до 6,69% у річному обчисленні (порівняно із жовтнем минулого року), з 6% за підсумками вересня. Про це повідомляє пресслужба Росстату.

З початку року споживчі ціни у РФ зросли на 5,47%, у тому числі за останній місяць - на 0,83%.

Найбільше за рік у Росії зросли ціни на курятину (на 26,8%), плодоовочеву продукцію (на 23,99%), яйця (на 23,88%), рибу (на 8,3%) цукор (7,64%).

Видання The Moscow Times пише, що зростання річної інфляції в Росії встановило новий рекорд із початку року, склавши 6,99%, а лише за перший тиждень листопада індекс споживчих цін підскочив на 0,42%.

Дані щодо інфляції виявилися "дуже негативними", зазначають російські аналітики.

Хоча після введення валютного контролю рубль зміг відштовхнутися від "дна", долар і євро, як і раніше, коштують майже на 40% дорожче, ніж на початку року - 91,85 і 98,15 рубля відповідно.

Усього за тиждень, з 31 жовтня до 7 листопада, індекс споживчих цін підскочив на 0,42% - стільки ж, скільки за весь листопад минулого року. "А річна інфляція встановила новий рекорд з лютого - 6,99%", - підкреслює видання.

Раніше повідомлялося, що інфляція в Росії може перевищити вересневий прогноз Центробанку РФ у 6-7%. Тим часом за даними Державної служби статистики, в Україні інфляція у річному вимірі за підсумками жовтня сповільнилася до 5,3% з 7,1% у вересні та 8,6% за підсумками серпня.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...