Пробачили росіянам ще $7,4 мільярда: Уряд України схвалив мирову угоду з "Газпромом"

Кабінет міністрів схвалив підписання мирової угоди з російським "Газпромом" в рамках процесу підписання угоди на транзит газу територією України після 2020 року, зазначають Патріоти України. Відповідне розпорядження оприлюднено на сайті уряду.

"Схвалити проект Мирової угоди у справі за позовом компанії "Газпром" до держави Україна, яка розглядається арбітражним трибуналом ad hoc відповідно до Арбітражного регламенту Комісії Організації Об’єднаних Націй з права міжнародної торгівлі, справа ПТС № 2019-10", - йдеться у документі.

Крім того, документом уповноважено міністра юстиції Дениса Малюську на підписання Мирової угоди.

За даними співрозмовника ЕП в уряді, мирова угода стосується врегулювання питання щодо штрафу АМКУ проти "Газпрому" на 7,4 млрд доларів.

Нагадаємо, Віталій Портников заявив, що угода з "Газпромом" виявилася для Україні провальною, через те, що Зекоманда вирішила терміново отримати $3 млрд від російського газового монополіста, задля мінутної вигоди.

Курс валют: поняття та особливості його формування

субота, 27 квітень 2024, 15:04

Багато людей у різних країнах користуються актуальним курсом валют, якщо їм хочеться інвестувати чи відкласти гроші, поїхати за кордон чи провести оплату за щось. Курсом є вираження ціни однієї валюти за рахунок іншої валюти. Під час проведення міжнаро...

В Україні подовжили пільгову ціну на електроенергію для населення: Стало відомо, на який термін

субота, 27 квітень 2024, 11:56

Кабінет Міністрів України подовжив дію пільгової ціни на електроенергію для населення до 31 травня. Попередній термін закінчується 30 квітня. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну, передають Патріоти України. За словами Шмига...