Проблема - у формулі розрахунку пенсій: Стало відомо, на скільки збільшаться виплати українців після індексації у березні

Внаслідок березневої індексації пенсій розрахунковий розмір виплати буде збільшено на 22%. Розрахунковий розмір пенсії - це сума, яка розрахована за формулою без урахування всіх можливих надбавок, передають Патріоти України.

Цю цифру збільшують на певний індекс, розмір якого — сукупність від половини торішньої інфляції плюс половина середнього за три роки зростання зарплат, пише «Обозреватель».

Зростання зарплат передбачається у вигляді 7%, половина від обсягу інфляції — близько 15%. Внаслідок сукупності частину пенсій можуть підвищити на 22%.

Підвищуватимуть не фактичну пенсію, а розрахункову величину. Юристи зазначають, що проблема криється у самій формулі розрахунку пенсій. Вона є вкрай невигідною для українців і призводить до поступового зниження рівня пенсій.

Середню зарплату за три роки по країні множать на співвідношення власної зарплати до середньої, на стаж у роках та на 1%. Таким чином, з 35 роками стажу та середньою зарплатою можна розраховувати на пенсію, розмір якої становитиме лише 35% від середньої зарплати по країні за три роки. А її розмір значно нижчий за актуальну середню зарплату. Саме тому більшість пенсіонерів отримує низькі пенсії.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...