Проблеми для агресора наростають: Британська розвідка назвала наслідки втрати "Газпромом" європейського ринку газу

Росія з 1 липня 2024 року підвищила внутрішні ціни на газ на 11,2%. Це підвищення спрямоване на збільшення доходів на внутрішньому ринку Росії у відповідь на втрату експорту газу до Європи, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у X (Twitter).

Як зазначається у зведенні, втрата ринку ЄС стала наслідком санкцій проти Росії за вторгнення в Україну, а також навмисного скорочення Росією постачання газу до Європи у відповідь. У 2023 році чистий річний збиток "Газпрому" становив приблизно 6,9 млрд доларів, що стало його найбільшим річним збитком за 25 років.

"Газпром", одна з російських державних енергетичних компаній, вважається монополістом на внутрішньому ринку постачання газу. Таким чином, зростання цін регулюється російським урядом, йдеться у повідомленні.

За даними британської розвідки, інфляція в Росії, швидше за все, залишиться вищою за цільовий показник центрального банку Росії в 4% у другій половині 2024 року. Частково це пов'язано зі зростанням внутрішніх цін на газ поряд зі зростанням інших рахунків населення та збільшенням державних витрат, що зумовлено переважно зростанням військових витрат Росії у зв'язку з війною в Україні.

"За оцінками, ціни на газ для російських домогосподарств зросли майже на 34% з початку вторгнення, незважаючи на те, що у 2023 році Росія стане другим за величиною виробником природного газу у світі. У 2025 році вони зростуть ще на 8,2%, що означає майже напевно посилить інфляційний тиск у російській економіці та послабить купівельну спроможність простих жителів Росії”, - зазначають у Міноборони Британії.

Втрата ринку ЄС

Нагадаємо, у 2022 році Росія поставила до Європи за різними маршрутами загалом близько 63,8 млрд кубометрів газу. Минулого року обсяг знизився ще на 55,6%, до 28,3 млрд кубометрів. На піку у 2018-2019 роках річний потік газу до регіону сягав від 175 до 180 млрд кубометрів.

"А что случілась?!": В Росії через гострий дефіцит бензин подорожчав на третину

вівторок, 16 липень 2024, 0:35

Зростання цін на цей вид палива продовжується з початку червня. Біржова ціна Аі-95 за підсумками торгів у понеділок перевищила 70 тис. руб./т. Про це свідчать дані Санкт-Петербурзької міжнародної товарно-сировинної біржі, повідомляє російське провладне...

Субсидія на оренду житла: Ось який спосіб можна буде отримати кошти

понеділок, 15 липень 2024, 19:55

В Україні планують запровадити субсидію на оренду житла для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), якщо видатки сім'ї на оренду перевищують 30% сукупних доходів домогосподарства. Подати заявку на субсидію можна буде онлайн через електронний кабінет Пенсійн...