Пробито психологічну планку: Ціна за нафту підскочила до 9-місячного максимуму

10 грудня нафта Brent вперше з початку пандемії сягнула позначки у 50 доларів за барель, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

Ціна на нафту зросла 10 грудня на 4% і встановилась на рівні понад 50 доларів за барель, одна з причин - чергова хвиля надії інвесторів на швидке відновлення економіки у зв’язку з початком вакцинації від COVID-19.

Так, Британія цього тижня здійснила перші вакцинації, а США можуть розпочати процес вже цих вихідних. Канада надала дозвіл на використання вакцину та з наступного тижня має намір розпочати вакцинацію.

Brent збільшилась у ціні на 2,05 долара (+4,2%) до 50,91 долара за барель, а нафта WTI зросла на 2,03 долара (+4,5%) та має ціну у 47,55 долара.

Пов’язано це також із тим, що значний попит на нафту сконцентровано у північній Америці, де і мають розпочати вакцинацію незабаром. Ці фактори також переважили інформацію про значні запаси нафти в американських сховищах, через яку експерти очікували, навпаки, падіння у ціні.


У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...