Пробивають "стелю": В Україні рекордно злетіли ціни на ще один улюблений продукт

На тлі повномасштабної війни у 2023 році інфляція в Україні, за прогнозами уряду, не сповільниться і може досягти 28% у разі песимістичного сценарію. Як пише Agroreview, найбільше вона проявиться в подорожчанні продуктів. Експерти відзначають, що лідером по зростанню цін стануть овочі, передають Патріоти України.

До того ж значно знизиться пропозиція овочів з теплиць і парників через постійні відключення електроенергії.

Так, українці будуть частіше переходити на імпортні продукти, які здатні замінити дорогу українську продукцію. Зокрема, риба вже досягла "стелі", бо подорожчала на 40% протягом 2022 року. Те ж сталося з яйцями.

"Ви можете поставити на яйце і 100 гривень, але хто ж вам його купить за таку ціну? Тому виробники будуть шукати якісь компроміси з ринком, будуть шукати можливості, щоб вписатися в купівельну спроможність українців. Стеля, яка сьогодні є об'єктивною, це - ціна імпортного товару, помножена на поточний курс. Якщо твоя собівартість і ціна істотно вище цієї ціни, то твій товар при всіх патріотичних почуттях купувати не будеш. Так ось, у нас стеля вже сформувалася по більшості продуктів", - пояснили фахівці.

Тільки на Чорнобаївській птахофабриці, яку росіяни зруйнували, загинули чотири з половиною мільйони курей, в результаті чого різко подорожчала продукція. У той же час яйця можуть подешевшати, але навесні. Тим часом курятина, м'ясо і сало ще можуть подорожчати і додати в ціні близько 30%.

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...