"Промисловий безвіз": Україна хоче оновити Угоду про асоціацію з ЄС (відео)

Низка положень в Угоді про асоціацію передбачають її періодичний перегляд, і Київ зацікавлений у поглиблені відносин.

Україна хоче оновити Угоду про асоціацію із Європейським союзом. Про це заявив в Брюсселі заступник міністра з розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства – торговий представник України Тарас Качка, передають Патріоти України.

За його словами, низка положень в Угоді про асоціацію передбачають її періодичний перегляд, і Київ зацікавлений у поглиблені відносин. «Нам дуже цікаво зрозуміти позицію Європейського союзу, наскільки вони налаштовані на цю роботу, і наскільки вони готові її пришвидшити. Те, що ми бачимо сьогодні – це дуже конструктивне ставлення до того, що ми будемо активно говорити про модальності, про умови, про календар оновлення угоди вже цієї осені», – розповів Тарас Качка після зустрічей в Європейській комісії.

Також, за словами торгового представника, Україна хоче пришвидшити інтеграцію за рахунок укладання Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції АСАА, яку ще називають «промисловим безвізом».

За словами Тараса Качки, мова йде про уніфікацію стандартів: «Нам треба систему, яка виросла з радянської системи, зробити такою ж, як працює в ЄС. Це справді стосується стандартів і технічного регулювання. Якщо ми це зробимо, це означає, що національне українське законодавство сприяє тому, що деталі автомобілів, виготовлені в Україні, відповідають усім нормам, вони входять у пази нормально в автомобілі, які збираються в Європейському союзі, те саме стосується вагонів, те саме стосується іграшок, іншої промислової продукції, будь якої».

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...