Пропаган**ни будуть битись в істериці: Польща оголосить рекордний штраф за будівництво "Північного потоку-2"

Антимонопольний комітет Польщі у п'ятницю, 8 листопада, оголосить штраф російській компанії "Газпром" та ще ряду організацій, які займаються будівництвом "Північного потоку-2", передають Патріоти України.

Як повідомляється, справа проти "Газпрому" та ще 5 міжнародних організацій, які причетні до будівництва трубопроводу "Північний потік-2", була відкрита Антимонопольним комітетом Польщі у травні 2018 року.

Зазначається, що сьогодні під час прес-конференції о 12:00 польський антимонопольний регулятор оголосить "найбільший штраф у своїй історії".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що німецький Бундестаг хоче пом'якшити газову директиву Євросоюзу щодо трубопроводу "Північний потік-2". Однак під час голосування у четвер, 7 листопада, Бундестаг не зміг ухвалити потрібний законопроект. Ідею пом'якшення директиви підтримали 133 депутат з 355 необхідних. Засідання закрили і перенесли на 8 листопада.

Крім того, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка заявив, що незважаючи на дії уряду Німеччини, Україна, Польща, а також країни Балтії знайдуть способи заблокувати будівництво "Північного потоку-2".

До цього перший заступник держсекретаря США Джон Салліван повідомив, що Вашингтон буде допомагати Україні з зупинкою будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...