Пролилася кров. На Рівнещині бурштинокопачі з сокирами виступили проти СБУшників з пістолетами. ДБР відкрило справу

Працівники ДБР перевіряють правомірність дій співробітників Служби безпеки в Рівненській області під час сутички з нелегальними бурштинокопачами. Внаслідок зіткнення поранені декілька людей, повідомляють Патріоти України з посиланням на ДБР та СБУ.

За попередньою інформацією ДБР, 10 лютого близько 17:00 неподалік села Єльне Рівненської області між правоохоронцями та цивільними сталась сутичка.

Співробітники Служби запідозрили їх у незаконному видобутку бурштину і хотіли перевірити це. Копачі, зазначається, "почали здійснювати опір, вчинили бійку із застосуванням ножів, сокир та бензопил, а співробітники СБУ почали стріляти із вогнепальної зброї".

ДБР повідомляє лише про 5 поранених цивільних – у чотирьох уражені ноги, в одного рана передпліччя. Їхньому життю нічого не загрожує.

В СБУ наголошують, що на них напали місцеві мешканці "з сокирами, ножами та травматичною зброєю" і поранили декількох правоохоронців.

Ті були змушені застосувати зброю. За словами СБУ, поранені троє правоохоронців.

Ухилянти, яким заблокують рахунки, зможуть частково розпоряджатися своїми коштами: Про що йде мова

середа, 15 травень 2024, 14:42

Чоловікам, які ухиляються від оновлення своїх військово-облікових даних у ТЦК, блокуватимуть банківські рахунки. Однак, незважаючи на блокування рахунків, ухилянти усе ж зможуть робити внески за кредитами. Таку відповідь дали в службі техпідтримки укра...

Такого не було з початку війни! В Україні ціна на популярний овоч сягнула дна

середа, 15 травень 2024, 10:30

Ціни на огірки для весняного сезону сягнули найнижчої позначки за увесь час повномасштабної війни – гуртові ціни тримаються на рівні 35-40 грн/кг. Це пояснюється сприятливими погодними умовами, що склалися весною 2024 року, а також зниженням ажіотажу н...