Прорив дамби під Красноярськом: Стало відомо про витік небезпечної речовини

Ртуть могла використовуватися при видобутку золота.

Після обвалення греблі на золотодобувному руднику в Красноярському краї Росії, де загинули 15 людей, міг статися витік ртуті, передають Патріоти України.

Як повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на інформоване джерело, ртуть могла використовуватися при видобутку золота. Якими можуть бути масштаби витоку, не уточнюється.

Міністр екології Красноярського краю Павло Корчашкін повідомив журналістам, що фахівці Росприроднагляду вже взяли проби на місці НП. Золотовидобувники працювали на річці Сейбі, яка впадає в Сісім, а вона – в Єнісей.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...