Прорив у технологіях: У США законтрактована 150-годинна система зберігання енергії з новим типом батарей

СНЕ буде розташована на території діючої електростанції на бетонному майданчику.

Американський стартап Form Energy, очолюваний Матео Харамільо, «ветераном» сектора зберігання енергії, який працював в Tesla, має намір до кінця 2023 року збудувати систему накопичення енергії в Міннесоті з унікальними характеристиками 1 МВт / 150 МВт * год., повідомляють Патріоти України.

Серйозність заявки підтверджується енергетичною компанією Great River Energy, другою за розмірами збутовою організацією Міннесоти, яка збирається тестувати об'єкт в польових умовах, а також фактом, що за Form Energy стоять вельми солідні організації, одна з яких - фонд Breakthrough Energy Ventures Білла Гейтса.
Компанія, вельми скупа на технічні деталі, говорить,що її технологія зберігання енергії являє собою «водно-повітряну батарею» (aqueous air battery), в якій «використовуються деякі з найбезпечніших, найдешевших і найпоширеніших матеріалів на планеті». Відомо також, що СНЕ буде розташована на території діючої електростанції на бетонному майданчику, займе площу приблизно 4000 м2, і це не будуть контейнери, характерні для літій-іонних систем [гіпотетично, це може бути схоже на скраплене повітря, як у Highview Power].
Сьогоднішні широко представлені системи накопичення енергії на основі літій-іонних акумуляторів забезпечують зберігання енергії до чотирьох годин (означає, що протягом цього часу система здатна видавати повну заявлену потужність). Сто п'ятдесят годин - це, звичайно, «інший вимір».
Примітно, як повідомляє GTM, що Form Energy збирається конкурувати з літій-іонними батареями за вартістю кіловата (потужності). У такому випадку при заявленому терміні зберігання вартість ємності виходить надзвичайно низькою. Якщо це дійсно відбудеться, то може стати проривом в технологіях зберігання енергії.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...