"Прощай, тайга!": Росія пожертвує своїм лісом заради дружби з Китаєм

Москва розраховує збільшити взаємний товарообіг, тому сваритися з Пекіном без крайньої необхідності не бажає.

Повна заборона на продаж російського лісу в Китай виглядає недоцільною, оскільки незаконна вирубка - внутрішня проблема країни. Про це заявив глава російського Мінпромторгу Денис Мантуров, передають Патріоти України із посиланням на РІА "Новости".

Він прокоментував слова глави Мінприроди Дмитра Кобилкіна, який минулого тижня не виключив можливості такого вирішення проблеми незаконної вирубки. Мантуров підтримав занепокоєння Кобилкіна, але зауважив, що Китай - основний торговельно-економічний партнер Росії. Москва розраховує збільшити взаємний товарообіг, тому сваритися з Пекіном без крайньої необхідності не має сенсу. «Не вважаю, що питання повної заборони на експорт лісу в Китай вимагає негайного вирішення», - сказав він.

За його словами, Росія як член СОТ не має права встановлювати заборону на вивіз лісу для однієї країни. У разі такого рішення Китай зможе ввести контрсанкціі. Глава Мінпромторгу нагадав, що замість заборон Росія послідовно стимулює виробництво всередині країни, через що частка експорту необробленої деревини знизилася до дев'яти відсотків.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...