Прощання з двигунами внутрішнього згоряння: ​Lexus назвав дату прем'єри свого першого серійного електрокара (фотофакти)

Перший серійний електромобіль від японського автовиробника призначений для їзди містом. Це компактна, але висока модель. Lexus продемонструє новинку під час автомобільної виставки в японському Токіо восени 2019 року, зазначають Патріоти України.

Новинка має футуристичний дизайн. Імовірно, дизайнери взяли за основу концепт моделі LF-SA 2015 року. В салоні електромобіля встановлено кілька екранів, які є основою для оновленої мультимедійно-розважальної системи.

Нові електромобілі розроблено на платформі Toyota, яка є материнською компанією Lexus. У планах виробників — представити споживачеві десять електричних моделей до 2025 року.

Також у Lexus розповіли про плани обладнати колеса електромоторами, але розробники визнають, що таке нововведення буде втілено не скоро. Вони впевнені, що чотири колеса, які рухатимуться незалежно одне від одного, забезпечать кращу динаміку автомобілю, що в свою чергу покращить його керованість.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...