Просто "денег нет"? Чим загрожує Україні ліквідація Пенсійного фонду

Колишній заступник глави Пенсійного фонду України Віктор Колбун вкрай негативно оцінює перспективу ліквідації Пенсійного фонду. Про це він заявив в коментарі "Апострофу", передають Патріоти України.

"У цьому випадку мова йде про демонтаж системи соціального страхування в Україні. Це невиправданий і дуже ризикований крок", - сказав він.

За словами фахівця, Пенсійний фонд - це, перш за все, фахівці і технології, і далеко не факт, що вони будуть успішно вмонтовані в структури, яким передадуть функції Пенсійного фонду в разі його ліквідації. Більш того, якщо влада зважаться на такий крок, цілком можливо, що з часом доведеться відповідну структуру відновлювати.

Експерт також не виключив, що, якщо влада піде на те, щоб скасувати Пенсійний фонд, також буде скасовано єдиний соціальний внесок (ЄСВ), кошти від відрахування якого в основному і наповнюють ПФ (ідея скасування ЄСВ або його об'єднання з іншими податковими зборами в рамках планованої податкової реформи раніше також висловлювалася представниками влади, - "Апостроф").

У свою чергу, президент інвестиційної групи "Універ" Тарас Козак не бачить нічого страшного в тому, що Пенсійний фонд може бути ліквідований.

За його словами, в Україні у ряду структур дублюються функції з надання соціальної допомоги. "Якщо структура (Пенсійний фонд, -" Апостроф ") зникне, це не означає, що зникне інфраструктура, а люди перестануть отримувати пенсії. Вони будуть їх отримувати, як вони отримують і іншу допомогу, наприклад, субсидії", - сказав він в розмові з виданням.

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...