Просто "деньги кончились" на крейду для креслень: Росія зупинила розробку надважкої ракети для польоту на Місяць

У Росії зупинили роботи над надважкою ракетою для польоту на Місяць «Енисей», повідомляють Патріоти України з посиланням на росйські ЗМІ.

Роскосмос більше не веде технічне проектування надважкої ракети «Енисей» для польотів на Місяць, повідомив генеральний директор самарського РКЦ «Прогресс» Дмитрий Баранов. Передбачалося, що воно завершиться в жовтні 2021 року.

Роботи над ракетою припинили на стадії технічного проектування. В рамках цієї програми розроблялися ключові елементи і технології створення космічного ракетного комплексу надважкого класу.

Однак Баранов припускає, що роботи можуть відновити у разі відповідного рішення Роскосмоса, з яким «Прогресс» веде «роботу по уточненню програми створення космічного ракетного комплексу ракети-носія надважкого класу».

У грудні минулого року повідомлялося, що проект надважкої ракети «Енисей» переглянуть, так як планувалося використовувати в якості палива не кисень і гас, а метан.

В 2021 році у російські фахівці рекомендували відкласти створення ракети. Було заявлено, що технічне проектування призупинили для корекції зовнішнього вигляду ракети.

На даний час розглядають можливість створення метанового космічного носія надважкого класу. Шість бічних блоків, якого розмістять навколо центрального.

Всі вони будуть оснащені двигуном РД-182 та верхнім ступенем на базі метанового двигуна РД-0169.

Окрім того, у Росії готуються до розгортання першого полку гіперзвукових ракет комплексу «Авангард».

Російські ракетні війська стратегічного призначення (РВСП) готуються прийняти на бойове чергування міжконтинентальні балістичні ракети (МБР) керованим гіперзвуковим бойовим блоком «Авангард».

У 13-й ракетній дивізії тривають роботи щодо переозброєння на нові ракетні комплекси. Гіперзвуковий блок (глайдер) запускається до цілі за допомогою міжконтинентальної балістичної ракети УР-100Н УТТХ.


В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...