Просто рекордне падіння: Російський ринок акцій обвалився через загрозу західних санкцій

У понеділок, 13 грудня, на тлі геополітичної напруженості, зумовленої загрозою російського вторгнення в Україну, ринок акцій РФ прискорив падіння. Про це свідчать показники на сайті Московської біржі, передають Патріоти України.

За підсумками торгів індекс МосБіржі впав до 3618,31 пункту (-3,8%, вранці індекс піднімався вище 3794 пункту), індекс РТС - до 1548,09 пункту (-4%). Ціни більшості "блакитних фішок" на "Московській біржі" знизилися в межах 7,2%.

Падіння індексу МосБіржі стало рекордним від 4 травня 2020 року. Російський ринок акцій має проблеми з початку листопада. Експерти пов'язують падіння із геополітичною напруженістю та загрозою західних санкцій у разі агресії РФ проти України.

За словами аналітика компанії "Велес Капітал" Олени Кожухової в коментарі “Интерфаксу”, у "Великій сімці" на минулих вихідних попередили про "масштабні наслідки" для РФ, якщо відбудеться російське вторгнення.

Окрім того, акції "Газпрому" упали через висловлювання представників США та Європи, пов'язаних з перспективами запуску "Північного потоку 2". Зокрема, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що трубопровід поки що не може бути введений в експлуатацію до ЄС, оскільки не відповідає вимогам енергетичного законодавства.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...