Процес пішов: Україна і РФ почали погоджувати договір по транзиту газу

У рамках газових переговорів Україна і Російська Федерація почали погодження договору інтерконекту для подальшого укладення контракту на транзит газу. Про це йдеться в повідомленні НАК "Нафтогаз України" в Facebook, передають Патріоти України.

Повідомляється, що проект договір інтерконекту, який регулює взаємодію операторів газотранспортних систем, був переданий російській стороні ще у вересні, і на минулих переговорах Росія дала свої перші коментарі.

"Такий договір є першим кроком до продовження транзиту, хоча до остаточного рішення ще далеко", - зазначили в "Нафтогазі". Зазначимо, укладення нового договору інтерконекту необхідно у відповідності з європейськими правилами після того, як в Україні провели анбандлінг оператора ГТС.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...