Процес складний: Експерт пояснив, чому деяке обладнання для відновлення енергосистеми довго чекати

Україна має дуже великі проблеми з обладнанням для підтримки енергосистеми, оскільки все резервне - вже використано. Закупити це обладнання в інших країн також не вийде, заявив в ефірі "Еспресо" ексміністр енергетики України Іван Плачков, передають Патріоти України.

"Особливо це стосується потужних трансформаторів, яких немає в резерві. Ми не можемо отримати їх в інших країнах, бо там інший клас напруги, особливо у високовольтного обладнання", - пояснив він.

За словами експерта, потрібно залучати кошти та робити замовлення у приватних компаніях. "Ці агрегати виготовлюються десь 4-5 місяців, деякі, може й пів року. Це потрібно, щоб ми поетапно відновлювали в цілому енергосистему і забезпечити її надійне функціонування", - додав Плачков.

Ексміністр також пояснив, чому енергетики змушені вимикати світло побутовим споживачам. "Було на підстанції три трансформатори - два пошкоджені, лишився один. Він несе все споживання і, якщо в нас максимум навантаження, він може вийти з ладу. Тому енергетики вимикають світло, щоб розгрузити цей трансформатор", - сказав він.

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...