При всіх проблемах: Україна обігнала Росію в зростанні мінімальної зарплати

Світовим лідером по зростанню мінімальної зарплати в минулому році стала Україна, де показник збільшився на 27% до $ 171 в місяць (в перерахунку на долари США). Проте, за абсолютним значенням Україна розташовується в нижній частині рейтингу країн, проте, наприклад, випереджає Росію, яка займає 45-у позицію з 56. У минулому році росіянам мали платити не менше $ 146, повідомляють Патріоти України з посиланням на дані порталу Picodi.com.

Експерти порівнювали чисті зарплати, тобто суму, яку працівник отримує після сплати податків. Найвища мінімальна зарплата в Люксембурзі - $ 2 241 на руки.
Нагадаємо, що в Росії з 2021 року мінімальний розмір оплати праці (МРОТ) вперше перевищить прожитковий мінімум для працездатного населення.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...