Прибуток за врожай з 15 соток - до $15 000: Україна стає важливим експортером коштовних прянощів

На Херсонщині фермери Віталій та Тетяня Шакало у смт Любимівка мають плани консолідувати об’єми спеції у партію для експорту? повідомляють Патріоти України з посиланням на Agravery.

Зазначається, що Віталій Шакало один з перших в Україні почав вирощувати цю культуру на 5 сотках, а тепер він вже має біля 2 тисяч послідовників, які також вирощують шафран на теренах України.

«На 15 сотках землі можна зібрати 2 кг шафрану. Грам спеції ми не продаємо дешевше ніж по $5, частіше по $6,5−7,5. У найближчих наших планах сертифікація продукції „Шафран Любимівський“. Завдяки проекту ми знайшли своїх клієнтів на посадковий матеріал, ми допомагаємо іншим учасникам проекту з технологією вирощування», – розповів Шакало.

За словами фермера, у найближчих планах консолідувати об’єми спеції у партію для експорту.

«Разом з учасниками проекту думаємо про кооперацію у подальшому, треба готувати документи для експорту та виходити на міжнародний ринок», – підкреслив Віталій Шакало.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...