Причина точно вас здивує! В Україні буде найбільший врожай з часів Київської Русі: Які культури б'ють рекорди і чому

Україну в 2021-2022 роках чекає найбільший врожай від часів Київської Русі. І причина навіть не у нових сортах чи технологіях, а у… глобальному потеплінні, яке не оминуло й нашу країну. Такий цікавий прогноз озвучив голова Укргідрометцентру Микола Кульбіда у інтерв'ю виданню "Парламент", передають Патріоти України.

"Цього року в Україні буде найбільший врожай за всю історію, починаючи від Київської Русі. Все це через сприятливі погодні умови, які були під час посівної", - сказав кліматолог.

Зокрема, цього року вже очікується найбільший врожай кукурудзи (експерти вже прогнозують величезне зниження ціни на цю культуру) та озимих.

"Якщо говорити про загрози глобального потепління для аграрного сектору нашої держави, то вони, звісно, є, але сучасні технології дозволяють уникати негативних наслідків. Думаю, наші аграрії зважають на це, особливо великі агрохолдинги", - додав Кульбіда.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...