"Причини такого рішення різні": Економіст пояснив нюанси обмеження переказу коштів з картки на картку

Член Ради Національного банку України доктор економічних наук Василь Фурман повідомив, що обмеження переказу коштів із картки на картку суттєво не позначаться на 95% населення України. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти України.

"Я не вважаю, що в питанні обмеження переказів із картки на картку може бути якась паніка. Причини такого рішення різні. Зокрема, часто картки банків використовуються в різних тіньових схемах, ігровому бізнесі, оптимізації оподаткування тощо.Такого не має бути. В цілому, коли ще в травні Національний банк України ініціював обговорення цього питання, то було наголошено на тому, що цю пропозицію будуть обговорювати з волонтерами. Це зараз і відбувається. Також було зазначено, що ті обмеження, які будуть вводитись, не будуть стосуватися 95% населення України. До того ж, якщо особа отримує білу заробітну плату або ж працює як ФОП, то можна буде звернутися до банку для збільшення лімітів переказу з картки на картку. Тобто, головне працювати чисто й сплачувати податки", - додав він.

Економіст наголосив, що рівень тіньової економіки має зменшуватися в нашій державі. "В ініціативах Національного банку України нічого надзвичайного немає. Сьогодні ми спільними зусиллями повинні дбати про те, щоб було менше протизаконних операцій. Рівень тіньової економіки має зменшуватися в нашій державі. Такі ініціативи від Нацбанку не розв'яжуть проблему з тіньовою економікою, але точно будуть цьому сприяти", - додав він.

Всі укра\нці стануть бідніші? 55% компаній не зможуть компенсувати підвищення військового збору працівникам

субота, 5 жовтень 2024, 10:28

Це демонструють результати експрес-опитування Європейської Бізнес Асоціації серед членських компаній щодо потенційного збільшення податкового навантаження на роботодавців. Зміни можуть вступити в силу у разі прийняття законопроєктів №11416-д про внесен...

"Частина норм вступить у силу заднім числом": Парламентський комітет підтримав підвищення податків з українців

субота, 5 жовтень 2024, 9:56

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради підтримав до другого читання законопроєкт про підвищення податків. Частина норм набере чинності з 1 жовтня заднім числом, передають Патріоти України з посиланням на народного депу...