"Приєднатися до клубу привілейованих країн": Україна готується до першої місії на Місяць

У 2022 році відбудеться перша українська місія на Місяць.Її здійснить британська компанія Spacebit у співпраці з американськими партнерами. Про це під час пресконференції на тему "Spacebit здійснить першу українську місію на Місяць" розповів засновник та генеральний директор компанії Павло Танасюк, зазначають Патріоти України.

У рамках місії, яка коштуватиме українській стороні близько $1,5 млн, на поверхню супутника доставлять техніку для проведення наукових досліджень на поверхні Місяця.

Йдеться про камери та радіаційні сенсори, які виготовлять українські інженери та протестують компанія спільно з Конструкторським бюро "Південне", Науково-виробниче підприємство "Меридіан" ім. Корольова, підприємство Екотест та ТитанЕра.

"Місія дозволить Україні приєднатися до клубу привілейованих країн, які доставили вантаж на супутник. Подібне вдалося лише трьом країнам – Сполученим Штатам, Китаю і Росії", - підкреслив засновник компанії.

"Про цей проєкт дізнаються у всьому світі, адже Україна стане однією з небагатьох держав, яка змогла успішно доставити науковий вантаж на Місяць", – додав Танасюк.

Spacebit – це приватна британська компанія, яка розробляє технології космічної робототехніки для місячних і планетарних місій, працює над інструментами аналізу космічних даних і роботизованими концепціями дослідження космосу, які включають штучний інтелект і передову мікробототехніку. Spacebit заснував в 2014 році українець Павло Танасюк.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...