"Прикурити" по-новому: Ford розробив технологію, що дозволяє заряджати електромобілі один від одного

Компанія Ford розробила інноваційну технологію, яка дозволяє заряджати електромобілі один від одного. Про це повідомляє Forbes, зазначають Патріоти України.

Ford планує просувати свою інновацію в наступному році, коли на ринок вийде електропікап F-150 Lightning. Цю технологію автовиробник продемонстрував на виставці Lightning в Мічигані (США).

У компанії заявили, що F-150 Lightning і PowerBoost Hybrid будуть обладнані розеткою Ford Pro Power на 240В, а також бортовим генератором і акумулятором великої ємності для джерела аварійного живлення або підзарядки іншого електрокара.

Інженер Ford з електротрансмісій Патрік Содерборг заявив, що це дуже важливо, оскільки раніше ніколи не було такої системи підзарядки, щоб люди могли допомагати один одному подібним чином.

“Ця система дозволить заряджати будь-який інший (повністю електричний – ред.) автомобіль в тому ж циклі, і для цього буде все необхідне обладнання”, – зазначив він.

Компанія збирається зробити з найпопулярнішого автомобіля на американському ринку багатосторонню платформу. Зокрема, пікап також можна буде використовувати для управління домашнім енергоспоживанням.

Зарядний пристрій Ford Mobile Power Cord в F-150 Lightning відповідає типу Level-2, це має трохи збільшити швидкість зарядки для електромобілів Ford. За допомогою адаптера можна буде заряджати практично будь-які електричні транспортні засоби через порт SAE J1772.

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.