Приманка? Росія несподівано дозволила транзит українських товарів

Росія з 1 липня дозволила транзит українських товарів через свою територію. Президент РФ Володимир Путін вніс правки в указ, підписаний у жовтні 2018-го, повідомляють Патріоти України.

Щоправда на товарах мають бути пломби, які використовують технологію "ГЛОНАСС" - аналог GPS. Це ті товари, які прямують до країн Середньої Азії через територію Росії, йдеться на порталі правової інформації РФ.

Уряду Росії доручили затвердити перелік пунктів пропуску та порядок здійснення перевезень. Також встановити вимоги до пломб та порядок видачі талонів. Так, водій авто, який здійснює транзит, повинен мати обліковий талон. Якщо пломби використовують не за правилами, то дія талону анулюється. Пломби допомагають відстежувати, щоб товари не відвантажували у Росії.

Буде не по кишені? Світова криза змінить ціни на шоколад в Україні - скільки коштуватиме

вівторок, 23 квітень 2024, 8:48

Світ зіткнувся з критичним дефіцитом какао через старіння дерев, розповсюдження хвороб і несприятливі кліматичні умови в Західній Африці - основному регіоні постачання. Ці умови вже призвели до різкого стрибка цін на какао на ф'ючерсних ринках. Так, в ...

Курс долара в Україні значно зріс: Озвучено прогноз, чи дійде до 40 грн і чи варто скуповувати валюту

вівторок, 23 квітень 2024, 7:27

В Україні курс долара за останні кілька місяців зріс більш ніж на 4% і наблизився до психологічної позначки у 40 грн. Головна причина – Національний банк зменшив обсяги валютної інтервенції, передають Патріоти України. Подорожчання долара триватиме, б...