"ПриватБанк" почав блокувати деяким українцям зняття готівки: У банку роз'яснили ситуацію

Клієнти "ПриватБанку" стали скаржитися, що банк заблокував деякі рахунки і вони тепер не можуть зняти готівку з карток. Через це у них виникли проблеми. Про те, що сталося, стало відомо із публікації на порталі minfin, передають Патріоти України.

Зокрема, клієнтка під ніком Artem20233 скаржиться, що ПриватБанк заблокував зняття готівки з двох карток, якими вона користувалася. Жінка перебуває за кордоном, і за гроші з цих карток вона там оплачувала орендоване житло. Тепер же, через блокування карток, вона втратила таку можливість.

"Цікаво, чому приватбанк блокує зняття готівки за кордоном. Я знімала з карти мами та мого хлопця гроші за допомогою гаманця на айфоні. Як їм заблокували картку на зняття за кордоном. Мало що ліміти на зняття, так ще й блокують. А як за житло платити у чужій країні? Чи ви думаєте, що за гривню можна оплатити?", - емоційно описала українка те, що сталося.

У відповіді служби підтримки ПриватБанку зазначають, що відповідно до умов та правил надання банківських послуг, клієнт банку не має права передавати картки банку, а також повідомляти пін-коди, паролі від інтернет-банкінгу, а також одноразові паролі та інші банківські таємниці третім особам.

"У ситуації, якщо треті особи надали вам свої картки і паролі до них, банк має право обмежити дані картки та операції з них з міркувань безпеки, адже операції в такому випадку здійснюються не власником картки", - йдеться у відповіді банку.

Але все ж таки, з цієї ситуації є вихід. Якщо власник картки не проти, щоб його заощадженнями користувалася третя особа, він може оформити картку за дорученням.

"Якщо власник картки хоче надати доступ до свого рахунку іншій людині, є можливість оформлення картки за довіреністю, яка буде видана на ім'я довіреної особи та прив'язана до рахунку довірителя", - порадили у ПриватБанку

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...