"ПриватБанк" та Коломойський: Україну на Заході попередили про наслідки втручання Зеленського

Зміни в банківському секторі, в тому числі націоналізація банку, стали одним з найбільших успіхів економічних реформ за останні п'ять років.

Кредитний рейтинг України може сильно постраждати, якщо переможець президентських виборів Володимир Зеленський втрутиться в судові справи про націоналізацію ПриватБанку. Про це повідомило кредитне агентство Moody's, передають Патріоти України із посиланням на Reuters.

Зазначається, що зміни в банківському секторі, в тому числі націоналізація банку, стала одним з найбільших успіхів економічних реформ за останні п'ять років. "Будь-яка загроза цьому прогресу - така, як ймовірність того, що новий президент втрутиться в судові справи на користь (колишнього власника Приватбанку Ігоря Коломойського. - Ред.) в місцевих судах, - стане серйозною перешкодою на шляху реформ", - пояснили в Moody's.

"Хоча цей сценарій не є базовим, оскільки такий розвиток подій малоймовірний. Але його можлива реалізація надасть суттєвий негативний вплив на кредитний рейтинг України", - йдеться в прес-релізі.

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...