"ПриватБанк" заблокував зарплату IT-спеціаліста - вимагає надати документи та відмовляється повернути гроші відразу

ПриватБанк заблокував зарплату IT-спеціаліста, яку він отримував від компанії з ОАЕ на свій рахунок фізособи-підприємця (ФОП). У межах фінансового моніторингу в нього запросили структуру власності компанії та скани документів власників, передають Патріоти України.

"Перші пів року все було нормально, але зарплату за червень було заблоковано фінансовим моніторингом. У відповідь я надав файли контракту та реєстраційні документи компанії в ОАЕ, на що отримав відмову та вимогу надати структуру власності компанії та скани документів основних власників", – поскаржився айтівець на спеціалізованому форумі "Мінфін".

Зарплата фактично "зависла". Банк відмовляється зараховувати її на рахунок без усіх документів, також гроші не можуть повернути відправнику (це має статися автоматично через два місяці).

"Цікаво те, що я відкрив рахунок в УкрСиббанку і наступна зарплата надійшла без проблем після надання простого інвойсу, але ПриватБанк не зацікавлений у полегшенні життя підприємця... Зараз чекаю, щоб гроші повернулися відправнику і мені перерахували їх до іншого банку. Після цього закрию всі рахунки в "Приваті" та обірву з ними будь-які зв'язки", – обурився клієнт банку.

У ПриватБанку на скаргу відреагували та пообіцяли зв'язатися із клієнтом для того, щоб надати йому допомогу. Водночас фінансовий моніторинг повинні проводити всі банки, керуючись законами і нормативними актами.

В ЄС кинули виклик Visa та Mastercard, створивши нову велику платіжну систему: Що відомо

субота, 28 вересень 2024, 17:37

У Європейському Союзі розробили власну платіжну систему, яка покликана замінити розробки фінансових компаній Visa та Mastercard. Проект Wero створили за підтримки 16 великих банків та платіжних компаній, включаючи BNP Paribas, Deutsche Bank та Worldlin...

Українцям перерахують пенсії: Стали відомі деталі масштабної реформи

субота, 28 вересень 2024, 17:25

В Україні до кінця 2024 року мають ухвалити масштабну пенсійну реформу. В результаті мають збільшити пенсії тих, хто давно вийшов на заслужений відпочинок, передають Патріоти України. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді розповіла м...