"ПриватБанк" змінить механізм поповнення карток через термінали з 1 серпня: Про що потрібно знати клієнтам

НБУ змінить умови поповнення банківських карт через термінали самообслуговування. Нововведення стосуватиметься усіх банків, у тому числі й ПриватБанку. Перед тим як внести готівку у відправника коштів попросять ввести його номер телефону. Такі зміни вступлять у силу з 1 серпня.

У ПриватБанку підтвердили, що з 1 серпня 2023 року до квитанції про переказ коштів буде додана графа з номером телефону поповнювача. Таким чином, щоб поповнити банківський рахунок через термінал, треба буде ідентифікуватися в системі за допомогою свого мобільного телефону. Це означає, що перекази більше не будуть анонімними.

На такий крок в НБУ пішли заради того, щоб краще контролювати банківські рахунки українців. Також це один з кроків для боротьби з корупцією.

Як поповнювати картку через термінал ПриватБанку з 1 серпня:

  • ввести номер свого мобільного телефону на екрані терміналу;
  • отримати одноразовий пароль на цей номер;
  • ввести одноразовий пароль на екрані терміналу;
  • підтвердити операцію;
  • отримати квитанцію.

Нові умови переказу готівки через термінали не стосуватимуться таких платежів:

  • оплата комунальних послуг,
  • оплата квитків на транспорт (зокрема і залізничний),
  • поповнення транспортних і проїзних карток,
  • оплата податків, штрафів, адміністративних послуг та інших платежів до бюджету.

Тобто йдеться лише про перекази коштів з картки на картку інших осіб. Якщо ви, наприклад, вказуєте зарплату, яка не пояснює ваші перекази, заявляєте, що відкриваєте картку для отримання зарплати, а насправді щодня отримуєте перекази за оплату якихось послуг, то банки звертатимуть увагу на таких клієнтів й вони підпадатимуть під фінансовий моніторинг.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...