Привіз медичне обладнання і не тільки: До Києва прибув перший контейнерний поїзд Китай-Україна

У складі поїзда – 31 фітингова платформа, навантажена 41 сорокафутовим контейнером.

«Укрзалізниця» прийняла перший контейнерний поїзд із Китаю, що у понеділок, 8 червня, прибув на станцію Київ-Ліски, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що відстань 9 тис. км через території чотирьох країн поїзд подолав за 15 діб. «Історичний момент – прийнято перший контейнерний поїзд Китай – Україна. Зважаючи на посилення торговельно-економічних відносин між нашими країнами, важливо вибудувати якісну транспортну логістику. Залізничні контейнерні перевезення – це справді надійний, дешевий і зручний вид перевезень, який може стати конкурентним у сполученні Китай – Україна», – йдеться у повідомленні.

У складі поїзда – 31 фітингова платформа, навантажена 41 сорокафутовим контейнером. Цим поїздом до України були доправдені бурильні труби, медичне обладнання, бензинові тримери та товари народного вжитку. Відомо, що до цього через територію України пройшли 10 транзитних контейнерних поїздів Китай – країни Європейського Союзу.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...