Путін догрався: Енергетичний гігант Франції подав до суду на "Газпром"

Французька енергетична компанія Engie ініціювала арбітражний розгляд щодо ТОВ "Газпром експорт", домагаючись, зокрема, визнання невиконання зобов'язань з постачання газу за довгостроковими договорами, передають Патріоти України.

Як повідомляє російський "Інтерфакс", розгляд було ініційовано на початку четвертого кварталу 2022 року. Engie вимагає виплати штрафів за договором і компенсації збитків, що виникли в результаті невиконання "Газпром" домовленостей.

"Ця арбітражна процедура пов'язана зі значною недопоставкою "Газпром експортом" компанії Engie станом на середину червня 2022 р., за чим послідувало одностороннє рішення "Газпром експорту" наприкінці літа 2022 р. Про скорочення поставок компанії Engie через розбіжності сторін", - йдеться в документі.

"Газпром" та Engie

Engie - французька енергетична промислова група. У 2015 році була третьою за величиною глобальною групою в енергетичному секторі, за винятком нафти. Її головний акціонер - держава Франція, що володіє 23,64% капіталу і 33,84% прав голосу.

"Газпром" з 1 вересня 2022 року призупинив прокачування газу на адресу Engie у зв'язку з несплатою липневих поставок у повному обсязі.

"Відповідно до Указу президента РФ від 31.03.2022 р.172 "Про спеціальний порядок виконання іноземними покупцями зобов'язань перед російськими постачальниками природного газу" (оплата газу в російських рублях – ред.) забороняється подальша поставка природного газу іноземному покупцеві, якщо в контрактний термін оплати платіж не був проведений покупцем в повному обсязі", - йшлося в заяві "Газпрому".

Безробітні українці отримають по $500: Стало відомо, кому дадуть гроші

субота, 18 травень 2024, 17:27

Безробітні мешканці Дніпропетровщини, Миколаївщини, Херсонщини та Запорізької області мають змогу пройти професійні курси за грантові кошти. На підвищення кваліфікації чи здобуття нових професійних навичок вони можуть отримати $500, тобто майже 20 тис....

У Польщі змінюють виплати для біженців - ось що потрібно знати українцям

субота, 18 травень 2024, 8:30

Українським біженцям у Польщі - приготуватися. Місцевий уряд планує серйозні зміни, зокрема скасування деяких популярних виплат. Які пільги поляки хочуть прибрати, а які залишаться? А також про те, як різні країни Європи борються за українських біженці...