Путін доручив уряду РФ анексувати Запорізьку АЕС

Тепер Росенергоатому санкцій не уникнути, за що так переймались у Москві

Своїм «указом» диктатор доручив російському уряду забезпечити «прийняття у федеральну власність об'єктів використання атомної енергії Запорізької АЕС та іншого майна, яке є необхідним для здійснення її діяльності».

Він також наказав вжити заходів щодо створення «федерального державного унітарного підприємства «Запорізької АЕС»».

Путін доручив уряду визначити особливості експлуатації, видачі ліцензій та інших аспектів регулювання діяльності «акціонерного товариства «Експлуатуюча організація Запорізької АЕС»» на період до 2028 року.

У Росенергоатомі заявили, що Запорізьку АЕС «очолив» колишній головний інженер Балаківської АЕС Олег Романенко. Також там повідомили, що найближчим часом усі співробітники станції будуть «працевлаштовані» до штату нової «експлуатуючої організації» зі збереженням зарплати.

Зазначимо, в «Енергоатомі» заявили, що рішення «Росатому» щодо створення товариства «Експлуатуюча організація ЗАЕС» з юридичною адресою в Москві є нікчемним.

Як відомо, на Запорізькій атомній електростанції український технічний персонал працює як заручники, оскільки там знаходиться пів тисячі окупантів із військовою технікою.


В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...