Путін дуже зацікавлений: У разі припинення транзиту газу Росія втратить у 7 разів більше, ніж Україна, - експерти

Якщо з 1 січня 2020 року транзит російського газу через газотранспортну систему України припиниться, втрати Росії можуть сягнути € 3,4 млрд за перший квартал року. Україна втратить дохід від транзиту на суму близько півмільярда євро. Такий висновок міститься у дослідженні, проведеному німецьким Інститутом з вивчення економіки енергетики при Кельнському університеті (EWI), передають Патріоти України.

Таким чином, російська економіка може втратити майже у 7 разів більше, ніж українська, у випадку так званого "нульового" транзиту.

Втрати Росії у дослідженні пов'язують з тим, що країна не зможе у повній мірі отримати свою експортну виручку від експорту газу. Втрати України - з тим, що вона не отримає плати за транзит, яка щороку приносить до $ 3 млрд. Економічних втрат, у разі неукладення, зазнає і ЄС. Ціни на газ у Європі можуть значно зрости, через що економіка країн ЄС може зазнати близько € 1,5 млрд. У разі ж, якщо зима буде холодною, то сума може зрости до € 2,1 млрд.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...