Путін і порожнеча: Як Росія ганебно програла у нафтовій війні

У виграші буде Саудівська Аравія, яка в нафтовій війні з Росією істотно збільшила свій нафтовидобуток, а РФ через відсутність продажів була змушена його скорочувати.​

Як би прокремлівські пропагандисти не намагалися "ліпити" з Путіна "геніального стратега", здатного передбачити розвиток будь-якої ситуації "на десять кроків вперед" і робити ходи на випередження, але програш в нафтовій війні вже заздалегідь звів ці спроби нанівець. Ще на початку березня, як нагадав Телеграм-канал "Дабл Ять", під час переговорів у форматі ОПЕК + у Росії була можливість домовитися з країнами-добувачами і експортерами нафти про взаємовигідні умови і в підсумку скоротити свою здобич на 0,3 млн барелів на добу. Однак Кремль вирішив зіграти в свою улюблену гру в "наддержаву" і спробував диктувати свої умови, використовуючи шантаж і намагаючись взяти інших учасників переговорів змором. Однак РФ крупно прорахувалася, зазначають Патріоти України.

"5 марта — Россия отказывается от предложения сократить добычу на 0,3 млн баррелей в сутки и разваливает сделку ОПЕК 8 апреля — Россия готова сократить добычу на 1,6 млн баррелей в сутки. 9 апреля — Россия готова сократить добычу на 2 млн баррелей в сутки. А ведь могли бы ужаться всего на 0,3 млн бочек, сохранить сделку и ничего этого бы не было. В общем, не надо паники — работают профессионалы," - зазначає "Дабл Ять".

Після провалених через Росію переговорів почалася нафтова війна, в якій Росія не просто програла, а програла ганебно. Саудівська Аравія "викинула" на ринок величезну кількість нафти за найнижчими цінами. І Росія, втрачаючи життєво важливі для її економіки нафтодолари і нафтоєвро, почала благати про прощення. Запропонувала в обмін на повернення до хоча б наближеної до колишньої цінової політики на нафтовому ринку зниження власного видобутку. І станом на 9 квітня, ці торги дійшли до пропозиції РФ знизити свою здобич нафти на 2 млн барелів на добу.

Зараз почався новий раунд переговорів за участю РФ, підсумком яких, швидше за все, стане домовленість про взаємне зниження видобутку нафти, але... Як зазначив у Twitter блогер Alver, зниження це буде "від рівнів видобутку на сьогодні". Тобто, у виграші буде Саудівська Аравія, яка в нафтовій війні з Росією істотно збільшила свій нафтовидобуток, а РФ через відсутність продажів була змушена його скорочувати.

Дійсно, Росію чекають просто гігантські проблеми. Як повідомляє Телеграм-канал "Раніше всіх. Ну майже" з посиланням на агентство Bloomberg, ОПЕК + розглядає можливість знизити видобуток на 10 млн б / д протягом двох місяців, а потім на більш тривалу перспективу передбачається подальше зниження.


У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...