Путін потрапив у пастку: Росія продала нафту за валюту, яку не зможе витратити

На тлі масових антиросійських санкцій, індійський регулятор не дозволяє російським компаніям, які отримали оплату за російську нафту в рупіях, торгувати нею на Московській біржі та конвертувати її в рублі, передають Патріоти України.

Як заявив керуючий директор з розвитку бізнесу біржі Кирило Пестов, у експортерів накопичується індійська валюта і вони не знають, що з нею робити, повідомляє The Moscow Times.

"Індійське валютне регулювання обмежує розрахунки в рупіях за межами Індії", - пояснив Пестов, зазначивши при цьому, що в Індію потекла дешева російська нафта, і за підсумками року поставки зросли в 33 рази.

Мосбіржа чекає на рішення ЦБ Індії щодо розширення інтернаціоналізації рупії. Поставки індійських товарів в Росію буксують, і в результаті формується гігантський торговий дисбаланс.

Як йдеться в матеріалі, в результаті російські банки почали відмовлятися від отримання рупій. Вони не хочуть накопичення надлишків індійської валюти. Через це буксує механізм торгівлі в нацвалютах. Хоча індійський ЦБ схвалив відкриття коррахунків в рупіях російським банкам, великі угоди не проводяться. Використовувати рублі замість рупій не бажає індійська сторона.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...