Путін щось задумав? Будівельник "Північного потоку-2" раптово змінив маршрут

Російське судно "Академік Черський", яке здатне добудувати газопровід "Північний потік-2", не дійшовши до Сінгапуру, змінило пункт призначення, передають Патріоти України.

Зокрема, трубоукладач, що належить "Газпрому", рухається у порт столиці Шрі-Ланки Коломбо. Про це свідчать дані порталів із відстеження судів Marine Traffic і Vesselfinder. Причому "Академік Черський повинен був прибути в Сінгапур 22 лютого.

За даними Marine Traffic, до столиці Шрі-Ланки російське судно за поточної швидкості може дійти до 18 березня. Уточнюється, що судно має прибути в порт Коломбо в понеділок, 24 лютого.

Російське судно "Академік Черський", яке здатне добудувати газопровід "Північний потік-2", змінило пункт призначення

Газопровід "Північний потік-2" пройде по Балтійському морю, з'єднавши постачальників у Росії зі споживачами у Європі. Його протяжність складе понад 1,2 тис. км, пропускна спроможність – 55 млрд куб. м газу на рік. Дві гілки газопроводу мали бути побудовані до кінця 2019 року.

"Північний потік-2" запустять у обхід транзитних держав – України, Білорусі, Польщі та інших східноєвропейських країн – через виключні економічні зони й територіальні води Росії, Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини.

Проєкт оцінюється в 9,5 млрд євро. Його реалізує "Газпром" в альянсі з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell, Wintershall. Вони взяли на себе зобов'язання профінансувати "Північний потік-2" сумарно на 50%, тобто на 950 мільйонів євро кожна. "Газпром" надасть другу половину коштів – 4,75 млрд євро.

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...