Путін з Ердоганом побили горшки? Туреччина раптово заблокувала транзит санкційних товарів до Росії

Туреччина різко заблокувала транзит санкційних товарів в Росію. Про це в коментарі "Ъ FM" розповіли російські підприємці, передають Патріоти України.

За словами учасників ринку, турецька митниця без попередження почала блокувати оформлення саме санкційних товарів, поставки яких в Росії називають "паралельним імпортом".

"Вчора ввечері стали отримувати листи про те, що митна система Туреччини блокує транзитне оформлення вантажів нетурецького походження. Сьогодні вранці спробували ще раз оформити, але система дійсно все блокує", – заявив один зі співрозмовників.

За словами комерційного директора компанії Transasia Logistics Валерії Савенкової, офіційних пояснень з боку Туреччини не буде, оскільки цим Анкара визнала б, що допомагає Росії обходити санкції.

Деякі співрозмовники висловили виданню своє припущення, що зупинка транзиту санкційних вантажів безпосередньо пов'язана з недавнім візитом до Туреччини держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...