Путін з Рогозіним плигають на батуті: У США російську "Луну-25" назвали рудиментом

Космічний апарат Chang'e 5 американський фахівець назвав більш функціональним.

Перша російська місія «Луна-25» до природного супутника Землі «виглядала б добре на початку 2000 року», а зараз виглядає вже менш амбіційно на тлі китайської Chang'e 4. Про це заявив РІА "Новости" науковий співробітник Гарвард-Смітсонівського центру астрофізики (США) Джонатан Макдауелл, передають Патріоти України.

За його словами, китайська Chang'e 5 створює загрозу того, що «Луна-25» взагалі стане рудиментом. Говорячи про російську місячну програму, експерт зазначив її «відставання після багаторічних затримок» від відповідних проектів США і Китаю.
Космічний апарат Chang'e 5 фахівець назвав більш функціональним, ніж радянські серії E-8-5, що використовувалися в 1960-1970-х роках для доставки на Землю зразків місячного ґрунту. Можливі труднощі в реалізації китайської місії на Місяць експерт пов'язав з необхідністю здійснення стикування на навколомісячній орбіті при поверненні на Землю.
У листопаді в Китаї з космодрому Веньчан запустили важку ракету Long March-5 з місією Chang'e 5, в ході якої планується протягом 23 діб доставити на Землю зразки місячного ґрунту.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...