Путін з Рогозіним швидше заплигали на батуті: Індія протестує в Україні двигун для своєї космічної ракети - розробки "Південьмашу"

Якщо все буде добре, то крім вже чинного проекту одноразових ракет український двигун буде задіяно до амбіційниго Avatar - багаторазового ракети-носія Індії з можливістю горизонтального зльоту та посадки

Напівкріогенний ракетний двигун SCE-200, що розроблений «Індійською організацією космічних досліджень» (ISRO), готовий для випробування в Україні, повідомляють Патріоти України з посиланням на HinduBusinessLine.

SCE 200 (SCE – semi-cryogenic engine – «полукріогенний двигун») - це реактивний двигун потужністю 200 тонн (або 2000 кН), що використовує керосин та рідкий кисень як паливо та окислювач.

Він спільно розроблений ISRO та КБ «Південне» й здебільш оснований на технологіях українського РД-810 (RD-810).

Планується, що цей двигун буде використовуватися як основний на перших ступенях нових індійських космічних ракет, що дозволить значно збільшити потужність існуючих носіїв Індії (наразі використовується більш застаріли РН GSLV Mk-III потужністю 4-6 тонн – прим. ДЕ).


За даними індійських ЗМІ, опанування виробництва SCE-200 може допомогти в розробці й більш інноваційної системи Avatar (спільний проект DRDO-ISRO), перше випробування якої заплановане на 2025 рік.

Варто додати, що Avatar є амбіційним індійським проектом багаторазової ракети-носія з можливістю горизонтального зльоту та посадки. Очікується, що такий комплекс зможе знизити вартість запуску на орбіту Землі 1 кг вантажу до менш ніж 100 доларів США.

Українці можуть отримати субсидію, навіть працюючи на пів ставки: Що треба знати

понеділок, 29 квітень 2024, 12:42

Деякі українці можуть отримати субсидію на житлово-комунальні послуги. Йдеться про тих, чиї доходи не можуть покрити витрати на комуналку. Крім цього, на пільгу також можуть розраховувати особи, які працюють неповний робочий день. Детальніше про це роз...

Ціни на газ злетять? Глава "Нафтогазу" розповів, до якого тарифу готуватися населенню

понеділок, 29 квітень 2024, 11:30

Україна перебуває у складних умовах через повномасштабну війну, зокрема, сильно постраждала енергетика. Яких тарифів на газ варто очікувати населенню, розповів голова правління НАК "Нафтогаз" Олексій Чернишов в інтерв'ю для "Подробиць", передають Патр...