Рада може "пробачити" українцям борги за позиками: Кому спишуть кредити за новим законом

До Верховної Ради внесли законопроект №7441-1, який передбачає списання чи заморожування боргів за кредитами, виданими для покупки нерухомості чи транспорту. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив нардеп від "Слуги народу", голова комітету парламенту з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев, передають Патріоти України.

Йдеться про кредитне житло чи транспорт, яке було знищено чи пошкоджено внаслідок повномасштабного вторгнення ЗС РФ. За його словами, через масштабні бойові дії багато українців втратили свою нерухомість та інше дороге майно. Деяка частина населення придбала житло чи транспорт у кредит і вони залишається заборгованість перед кредиторами.

"Виникла ситуація, коли житло або автомобіль зруйновані, а борг залишився. З метою підтримки позичальників, майно яких було знищено або зазнало пошкоджень внаслідок збройної агресії РФ проти України, 14 червня було внесено законопроект № 7441-1. Цим законопроектом запропоновано конкретний механізм полегшення положення позичальників, які втратили кредитне нерухоме житлове майно або автомобіль", — продовжив Гетьманцев у своєму Telegram-каналі.

Глава податкового комітету Ради зазначив, що у разі затвердження законопроекту №7441-1, заборгованість за кредитами буде або заморожена до моменту отримання передбачених законодавством компенсації, або списана за умови, що зруйноване житло чи транспорт були єдиними у позичальника.

Гетьманцев додав, що внесений до парламенту документ також передбачає механізм офіційного оцінювання пошкоджень майна залежно від його місцезнаходження. Варто зазначити, що текст законопроекту №7441-1 щодо можливого списання кредитів на сайті Верховної Ради ще не опубліковано.

Євро та долар можуть зрівнятися в ціні й уже незабаром коштувати однаково: Що це означає

середа, 24 квітень 2024, 7:22

Учасники фінансового ринку вважають, що євро та долар можуть зрівнятися в ціні. Так, у Bank of America очікують, що це може статися вже за пів року. Імовірність же такого перебігу подій там оцінюють у 10% - при тому, що на початку року ринок майже не б...

Таємні витрати на війну? Кремль засекретив у бюджеті рекордну за 20 років суму

середа, 24 квітень 2024, 6:48

Російська влада продовжує нарощувати секретні витрати федерального бюджету, які вже обійшлися платникам податків у 10 трлн рублів. У 2023 році практично кожен четвертий рубль, витрачений урядом, пішов на засекречені статті, що стало рекордом за два дес...