Рада спростила роботу ФОПів. Що саме змінилося

В Україні спростили роботу фізичних осіб-підприємців. Верховна рада схвалила в другому читанні законопроект №2524 "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо функціонування електронного кабінету і спрощення роботи фізичних осіб-підприємців", зазначають Патріоти України.

Відповідно до закону, копії податкових повідомлень-рішень та інші документи, які податковий орган надсилає платнику податків, будуть відображатися в електронному кабінеті.

У документі прописана норма, що контролюючий орган повинен листуватися з платниками податків, які подали заяву про бажання отримувати документи через електронний кабінет.

Також закон скасував вимогу обов'язкової реєстрації книги обліку доходів.

Підкреслимо, в законі пропонували встановити, що платник податків за власним бажанням може вести книгу обліку доходів у паперовому або електронному вигляді. Однак при розгляді в другому читанні відповідну враховану правку поставили на підтвердження, її підтримали лише 206 нардепів. У зв'язку з чим з документа прибрали цю норму. Обов'язок ведення книги в паперовому вигляді залишився.

Варто зазначити, що у сесійній залі ряд важливих врахованих правок закону ставили на підтвердження, норми не набирали необхідних 226 голосів, а тому їх прибирали з закону.

Так, перший заступник глави фінансового комітету Ярослав Железняк зазначив, проект №2524 ухвалили без низки важливих норм, які "вирішили збити деякі колеги по комітету".

"На жаль, Ніна Южаніна залишила обов'язкову паперову книгу обліку... №2524 ухвалений у цілому. І це дозволить принаймні отримувати електронні копії рішень податкової та скасувати недолугий договір про визнання електронних документів при реєстрації в е-кабінеті", - прокоментував нардеп на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, даний закон за основу Рада підтримала в першому читанні в кінці грудня минулого року; тоді за нього проголосували 299 нардепів.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...