Разом до "зірок": "Дочка" Samsung придбала український стартап, котрий здійснив прорив у створенні доповненої реальності для водіїв автівок

Компанія з українськими коренями використовує лобове скло як дісплей, де крім суто фізичної картинки того, що відбувається попереду виводиться група інших даних, що полегшують водієві управління автівкою, в т.ч. запобігання аварійним ситуаціям

Дочірнє підприємство Samsung Electronics, компанія HARMAN International, купило український стартап Apostera, повідомляють Патріоти України з посиланням на dev.ua.

Apostera розвиває технології доповненої реальності в автомобілях. Її ідеєю було лобове скло авто як проєкційний дисплей. Мета – допомагати водієві орієнтуватися на дорозі.

У 2018 році Apostera стала постачальником для Audi. Електрокар Audi Q4 e-tron з проєкційною навігацією офіційно представили навесні 2021 року.

За даними Forbes, у 2019 і у 2020 роках виторг стартапу був на рівні 4 млн євро, а у 2021 мав збільшитися на 50%.

CEO Apostera – Андрій Голубинський, який має 15-річний досвід у галузі automotive, CTO – Віктор Здобніков, має 12 років досвіду в computer vision, AR.

Програмні рішення Apostera для доповненої реальності і змішаної реальності розширять пропозицію автомобільної продукції HARMAN і поставлять компанію в авангарді автомобільного дизайну AR/MR.

"Рішення Apostera для змішаної реальності поєднує в собі доповнену реальність, машинне навчання, комп’ютерне зір і злиття датчиків в апаратно-незалежній програмній платформі. У поєднанні з портфелем продуктів HARMAN для цифрових кабін ці нові програмні рішення усунуть розрив між фізичним і цифровим світом", – йдеться у повідомленні компанії.

Співробітники Apostera приєднаються до HARMAN у складі автомобільного підрозділу компанії.

У стартапі Apostera більше 100 співробітників в офісах Києва, Одеси та Санкт‑Петербурга. Головний офіс — у Мюнхені.

Ухилянти, яким заблокують рахунки, зможуть частково розпоряджатися своїми коштами: Про що йде мова

середа, 15 травень 2024, 14:42

Чоловікам, які ухиляються від оновлення своїх військово-облікових даних у ТЦК, блокуватимуть банківські рахунки. Однак, незважаючи на блокування рахунків, ухилянти усе ж зможуть робити внески за кредитами. Таку відповідь дали в службі техпідтримки укра...

Такого не було з початку війни! В Україні ціна на популярний овоч сягнула дна

середа, 15 травень 2024, 10:30

Ціни на огірки для весняного сезону сягнули найнижчої позначки за увесь час повномасштабної війни – гуртові ціни тримаються на рівні 35-40 грн/кг. Це пояснюється сприятливими погодними умовами, що склалися весною 2024 року, а також зниженням ажіотажу н...