Разом з шекелем та єгипетським фунтом: Bloomberg визнав гривню валютою, яка рекордно зміцнилася у 2019-му

Якщо раніше зарплати в сусідній Польщі були вчетверо вищі за українські, то нині різниця скоротилася до 2,5 раза.

2019 року серед усіх валют у світі українська гривня показала найкращий результат щодо зміцнення відносно долара США – на 19%. Такі дані рейтингу Bloomberg, передають Патріоти України.

У виданні наголошують, що міцна гривня стримує трудову міграцію з України завдяки зростанню платоспроможності всередині країни. Водночас, якщо раніше зарплати в сусідній Польщі були вчетверо вищі за українські, то нині різниця скоротилася до 2,5 раза.

Станом на 1 січня долар у курсах Нацбанку України коштував 27,68 грн. Нині ж він дешевший на понад чотири гривні й становить 23,3 грн. На другому місці у рейтингу зміцнення валют – російський рубль, який покращив свої позиції на 12%. Гарні показники також мають єгипетський фунт, тайський бахт та ізраїльський шекель.

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою? Що кажуть у Кабміні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:43

Низка подій в останні місяці привела до того, що під загрозою опинилися не тільки виплати другої пенсії українцям, але й фінансування пенсій та соціальних виплат в Україні в цілому, передають Патріоти України. І головна причина виникнення такої ситуаці...

Українці переходять на безготівкові операції на рівні з Західною Європою: Що це означає

вівторок, 30 квітень 2024, 15:54

Українці активно користуються безготівковими операціями, виконуючи в середньому 90 транзакцій з платіжними картками та 41 кредитний переказ протягом півроку. Ця тенденція виходить за рамки країн Європи, переважаючи такі країни, як Франція та Німеччина....