Регулятор у режимі турбулентності: Стало відомо, хто виконуватиме обов'язки Смолія у Нацбанку

Виконувачкою обов'язків голови Національного банку України до призначення нового голови призначили першу заступницю голови НБУ Катерину Рожкову, зазначають Патріоти України.

"Відповідно до Закону України "Про Національний банк України", з даного моменту виконувати обов'язки голови Національного банку буде перший заступник голови Катерина Рожкова", - йдеться в повідомленні пресслужби фінрегулятора.

"Для нашої команди "червоними лініями" залишаються ті лінії, які були озвучені главою. По-перше, незалежність НБУ як інституції, право Нацбанку приймати рішення незалежно від політичних побажань, а тільки з метою підтримки макрофінансової стабільності. Це також неприпустимість включення друкарського верстата, неприпустимість повернення збанкрутілих банків колишнім власникам. Це неприпустимість адміністративного втручання в ринкові відносини", - сказала Рожкова на брифінгу.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...